Қазақ халқының ұлттық тағамы қайталанбас және қазақ тарихы мен мәдениетінің маңызды бөліктерінің бірі болып табылады. Ғасырлар бойында қалыптасқан, өмір сүру салтына сәйкес туындаған салт-дәстүрлер мен оның көптеген белгілері қазақ асханасында көрініс тапқан. Қазақ халқының ұстанған көшпелі өмір салты, олардың тағам әзірлеу жолдарына да өз әсерін тигізді. Қазақ асханасы өзіне тән...
32256 ₸
Ғылыми редакторлар: Тарих ғылымдарының докторы, Томск мемлекеттік ұлттық зерттеу университетінің құрметті профессоры В.П. Зиновьев; тарих ғылымдарының докторы, тарих ғылымдарының докторы, Ф.М. Достоевский атындағы Омбы мемлекеттік университетінің профессоры Ю.А. Сорокин Редактор / корректор: В.З. Әдіханова. Дизайн / беттеу: Р.С.Мұқажанов. Суреттер: Г.А. Асылбаева. Ж.А. Ермекбай. Шоқан Уәлихановтың тағдыры мен мұрасы. – Нұр-Сұлтан:...
5600 ₸